MY KAWE
nl - en - de - fr - it

Depot KAWE naar Zoetermeer

KAWE Rem- en Frictietechniek verhuist komend weekend zijn depot voor de regio Zuid-Holland van Schiedam naar Zoetermeer.
Lees meer...

Automechanika Frankfurt 2018

Dit jaar zal de Frankfurt Automechanika voor de 25ste maal worden georganiseerd. Ook KAWE zal weer aanwezig zijn met een eigen stand op ‘s-werelds belangrijkste automotive beurs.
Lees meer...

Nieuw in het programma: David Brown

nieuw in het programma David Brown koppeling
Lees meer...

Nieuw ontwikkelde koppeling


KAWE ontwikkelt nieuwe koppeling voor Fordson Major

Als enige in de wereld neemt de Nederlandse fabrikant voor deze klassieke trekker nieuwe koppelingen in productie.

 

Raalte, 11 februari 2012
KAWE Rem- en Frictietechniek heeft naar aanleiding van de wereldwijde vraag naar onderdelen voor klassieke trekkers een opmerkelijke keuze gemaakt. Het bedrijf uit het Overijsselse Raalte gaat een aantal drukgroepen en frictieplaten voor deze klassieke voertuigen nieuw produceren.


Compleetste range
“Een belangrijke pijler van onze strategie is om de meest complete range Europese landbouw koppelingen te kunnen leveren aan onze klanten. Deze klanten zijn inmiddels verspreid over meer dan 50 landen in de wereld,” aldus Managing Director Alvin de Weerd.

“De koppelingen voor deze klassieke tractoren zijn vanaf 1970 al onderdeel van het brede gamma. Wat echter nieuw is,” zo verduidelijkt Bert de Weerd, de oprichter en eigenaar van het bedrijf.  “Dat we tot nu toe voor deze drukgroepen afhankelijk zijn van het hergebruiken van oud materiaal door middel van een productieproces dat is gebaseerd op reviseren.” Omwille van kwaliteitsbewaking en continue beschikbaarheid van benodigde onderdelen wordt echter de voorkeur gegeven aan een proces dat gebaseerd is op nieuw productie door de fabrikant in Raalte.


Enkeltje Australië
Door de wereldwijde activiteiten van de onderneming, wordt de benodigde schaal grootte bereikt om ook incourante referenties nieuw te gaan produceren. Volgens Export Manager Klaas van Dam speelt er nog een additionele overweging mee: “Onze distributeur in bijvoorbeeld Australië kan onmogelijk gebruikte drukgroepen terugsturen. De containers die we in Raalte inladen maken doorgaans alleen een enkele reis.”


Fordson Major
Na een ontwikkelingstraject van bijna een jaar, was het deze november eindelijk zover. Het eerste prototype wordt ingebouwd voor evaluatie door Technical Manager Alfons Marsman. ”De rij eigenschappen van onze nieuwe koppeling zijn uitstekend te noemen.” Concludeert hij naderhand. Daarnaast somt hij een aantal overige voordelen op:
- Verbeterde drukvinger constructie voor minder slijtage
- Diafragma veer in plaats van schroefveren voor comfortabeler ontkoppeling.
- Volledig gietijzer in plaats van aluminium delen voor meer sterkte.
- Ondanks het gietijzer blijft het gewicht gelijk. Aluminium OEM model: 35.16Kg. Gietijzer KAWE model: 35,1Kg


Lancering eerste kwartaal 2013
De bezitters van deze klassieke trekker zullen echter nog heel even geduld moeten hebben. De verwachting is dat KAWE via haar dealer netwerk in de Benelux voor het einde van het eerste kwartaal 2013 deze koppelingset uit voorraad kan leveren.
Vooral in de UK, Ierland en Australië is er grote interesse voor deze innovatieve oplossing uit Holland. Vooral in deze Engels georiënteerde trekker markten doet de Fordson Major namelijk nog steeds trouw dienst.

 


Fordson Major trekker wordt door midden gehaald om zo bij de koppeling te kunnen.
 


Alle belangrijke maten, zoals lagerslag, as positie en dergelijke worden gemeten en vast gelegd.OEM model koppeling op vliegwiel wordt uitgebouwd.KAWE model koppeling wordt ingebouwd. Hierna volgt een praktijk test.


Korte uitleg over KAWE
KAWE is een specialistisch familiebedrijf dat zich toelegt op productie en handel gerelateerd aan rem- en frictietechniek. Het KAWE merk is sinds 1970 uitgegroeid tot een wereldwijd begrip in hoogwaardige frictieproducten.
KAWE biedt het breedst mogelijke gamma aan rem- en frictieproducten voor personen- en bestelwagens, trucks en tractoren.

Deel dit bericht met je vrienden!